وبلاگ

کمربند ایمنی فابريك

کمربند ایمنی خودرو

کمربند ایمنی فابريك کمربند ایمنی فابريك یک قطعه ی ساده اما حیاتی در اتومبیل است که نقش مهمی در حفظ امنیت سرنشینان خودرو ایفا می کند. این ابزار ساده تاثیر شگفت انگیزی در حفظ جان افراد دارد.

کمربند ایمنی فابريك

تاریخچه کمربند ایمنی فابريك

اولین بار کمربند ایمنی با هدف تامین امنیت گردشگران، آتش نشانان، نقاشان و … اختراع شد. در سال 1950 یک پزشک در کالیفرنیا مطالعه ای بر روی کمربندهای ایمنی اولیه انجام داد. نتایج تحقیقات او نشان می داد که کمربندهای ایمنی نقش مهمی در کاهش میزان صدمات وارد شده به سر افراد داشتند. هنگامی که این پزشک نتایج مطالعات خود را منتشر کرد، تولید کنندگان خودرو از ایده ی وی در طراحی محصولات خود استفاده کردند. به این ترتیب، کمربند ایمنی در خودروهای مختلف مورد استفاده قرار گرفت. نش و فورد، اولین خودروسازانی بودند که از کمربند ایمنی در محصولات خود استفاده کردند.

اهمیت بستن کمربند ایمنی

اگر هنگامی که اتومبیل با سرعت زیادی به سمت جلو در حرکت است، به طور ناگهانی توقف کند، بدن افراد با تکان های شدیدی مواجه می شود. در این زمان، اگر راننده و سرنشینان اتومبیل کمربند ایمنی خود را بسته باشند، این قطعه با وارد کردن نیروی مخالف سرعت اتومبیل، تا حد امکان از تکان خوردن افراد جلوگیری می کند. به طور کلی استفاده از کمربند ایمنی توسط راننده و سرنشینان باعث کاهش آمارهای مرگ و میر در حین تصادفات می شود.
گزارش اداره ی ملی ایمنی بزرگراه های امریکا نشان می دهد که استفاده از کمربند ایمنی خودرو در طول یک سال، جان 13000 فرد را نجات می دهد و حدود 7000 نفر از آمار جان باختگان تصادفات می کاهد. اگر چه ممکن است کمربند ایمنی در موارد نادر، آسیبهای جدی و مرگ را به دنبال داشته باشد. اما با توجه به نظر متخصصان، کمربند ایمنی می تواند شانس زنده ماندن سرنشینان خودرو را به شدت افزایش دهد.

 

کمربند ایمنی فابريك

نقش کمربند ایمنی خودرو در تصادفات

یک کمربند ایمنی معمولی در هنگام تصادف، نیروی وارده را به دو بخش مجزا تقسیم می کند. به این ترتیب وظیفه ی خود را انجام می دهد. یک بخش آن به دور کمر و بخش دیگر از قسمت شانه ها تا روی قفسه سینه ادامه می یابد. کمربند ایمنی به بدنه خودرو وصل می شود. به این ترتیب می تواند وظیفه ی خود را به درستی انجام دهد. اگر سرنشینان خودرو به صورت صحیح از کمربند ایمنی استفاده کنند، قسمت زیادی از نیروی بازدارنده در زمان تصادف به ناحیه ی میانی بدن و قفسه ی سینه وارد می شود. معمولا این فشارها، آسیبی به سرنشینان وارد نمی کنند. هنگامی که نیرو به سطح بزرگی وارد می شود، قدرت آن در هر نقطه کاهش می یابد. از طرف دیگر، خاصیت کشسانی کمربند ایمنی باعث جذب بخشی از نیرو می گردد. به این ترتیب نیروی کمتری به سرنشینان خودرو وارد می شود.

جنس کمربند ایمنی خودرو

امروزه برای ساخت کمربندهای ایمنی خودرو از پلی استر، نایلون، کامپوزیت و … استفاده می کنند. نایلون به عنوان قوی ترین نوع الیاف مصنوعی شناخته می شود و قدرت کشش آن بیشتر از پلی استر می باشد. اما در برابر سایش و پارگی، آسیب پذیر است. این امر باعث شده تا پلی استر با وجود سفتی بیشتر و کشش پذیری کمتر نسبت به الیاف دیگر، برای تولید کمربند ایمنی به کار رود.

انواع کمربند ایمنی ماشین

انواع مختلفی از کمربندهای ایمنی خودرو وجود دارند. از جمله آنها می توان کمربندهای دو نقطه ای، سه نقطه ای، کمربند اتوماتیک، کمربند ایمنی چسبیده به صندلی، کمربندهای 4 نقطه، 5 و 6 نقطه را نام برد.

1- کمربند دو نقطه ای

این کمربندها را با نام کمربند کمری هم می شناسند. کمربندهای دو نقطه ای، اولین نسل از کمربندهای ایمنی خودرو بودند که سال هاست منسوخ شده اند. البته برخی از تولید کنندگان خودرو برای نفر وسط صندلی عقب از این کمربند استفاده می کنند. این مدل که از محبوبیت بالایی برخوردار بود، در دو نقطه به قاب ماشین وصل می شد. در یک مدل از کمربند دو نقطه ای، فقط کمر و ران و در مدل دیگر نیم تنه بالا (قطر شخص) پوشش داده می شوند. به این ترتیب، هیچ کدام از این مدل ها نمی توانند به صورت همزمان، نیم تنه بالا و کمر و ران را پوشش دهند.

2- کمربند سه نقطه ای

در این نوع کمربند، یک بند وجود دارد که به طور همزمان از سینه و دور کمر عبور می کند و در انتها به یک سگک متصل می شود. ظاهر کمربند سه نقطه به شکل Y است و جزء پرکاربردترین کمربندهای ایمنی ماشین به شمار می رود.

3- کمربند اتوماتیک

اولین بار، فولکس واگن در سال 1975 از این نوع کمربند استفاده کرد. با گذشت زمان، سایر شرکت های خودروسازی هم کمربند اتوماتیک را در خودروهای خود به کار بردند. کمربندهای اتوماتیک برای کودکان مناسب نبود. استفاده از کیسه هوا در خودروها باعث شد تا کمربندهای اتوماتیک منسوخ شوند.
زمانی که سرنشین سوار خودرو می شد و آن را روشن می کرد، کمربند به صورت اتوماتیک جلو می آمد تا از سرنشین محافظت کند. این کمربندها از دو قسمت تشکیل می شدند که بخش اول به صورت مورب روی بدن و تنه فرد قرار می گرفت و بخش دوم، روی ران پا و به صورت دستی بسته می شد.

4- کمربند ایمنی متصل به صندلی

یکی از ابتکارات مرسدس بنز می باشد. قسمتی از کمربند که بر روی تنه قرار می گیرد، روی صندلی متصل می شود. غلتک های آن داخل صندلی تعبیه می شوند. این کمربندها نسبت به مدل های ستونی از ایمنی بالاتری برخوردار هستند.

5- کمربند ایمنی چهار نقطه ای

معمولا از این کمربندها در خودروهای اسپرت و سرعتی استفاده می کنند. کمربند ایمنی چهار نقطه به صندلی متصل می شود.

6- کمربند ایمنی 5 نقطه ای

درصد امنیت این کمربندها بسیار بالاست. اما محدودیت زیادی برای سرنشین و راننده به وجود می آورند. این مسئله موجب شده تا از آن برای صندلی کودک و خودروهای مسابقه ای استفاده کنند. در ساختار کمربند ایمنی 5 نقطه ای، دو تسمه شانه ای و یک تسمه اضافه برای ران وجود دارد. این تسمه اضافه، بین ران ها اتصال ایجاد می کند.

7- کمربند ایمنی شش نقطه ای

این کمربندها از نظر ساختاری مشابه کمربندهای 5 نقطه هستند. در مدل 5 نقطه، یک کمربند اضافی بین دو پا قرار می گرفت اما در این مدل، دو تسمه وجود دارد که روی هر پا به صورت جداگانه قرار می گیرند. از کمربند ایمنی شش نقطه در خودروهای رالی استفاده می شود.
مواردی که نام بردیم در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار می گیرند. البته با گذشت زمان ممکن است شاهد استفاده از کمربندهای ایمنی 7 نقطه ای هم باشیم.

اجزای کمربند ایمنی

– تسمه : این قسمت که از پارچه ای تاردار تهیه می شود، در هنگام تصادفات می تواند از پرت شدن سرنشینان جلوگیری کند. به این ترتیب می تواند سرنشین را داخل خودرو نگه دارد.
– جعبه جمع کننده : هنگامی که از کمربند ایمنی استفاده نمی کنید، در این محل قرار می گیرد.
– سیستم قرقره و فنر : این سیستم هم در جعبه جمع کننده قرار می گیرد. به کمک آن، کمربند ایمنی می تواند به آرامی در زمان کشیدن باز شود.
– زبانه : یک قطعه فلزی است که درون سگک قرار دارد. این بخش توسط سگک در جای خود نگه داشته می شود. با فشردن دکمه، زبانه آزاد می شود.

کمربند ایمنی فابريك

کمربند ایمنی فابریک بنز

مرسدس بنز، اولین بار در سال 1957 برای رودستر

300 SL (W 198II) از کمربند ایمنی استفاده کرد. در سال 1958، این وسیله را در خودروهای اسپرت خود به کار برد. در سال های بعد، برای تمام خودروهای خود که دارای صندلی جلوی انفرادی بودند، از کمربند ایمنی استفاده کرد.

یکی از مسائلی که سرنشینان عقب خودرو با آن مواجه هستند، مخفی شدن سگک کمربند ایمنی در شکاف بین تودوزی است. شاید این مسئله چندان جدی نباشد. اما مرسدس بنز یک سگک کمربند ایمنی فعال ساخته است که نه تنها هنگام باز شدن درهای عقب از تودوزی بیرون می آید تا پیدا کردن سگک را آسان تر کند، بلکه ایمنی را با کاهش وزن بهبود می بخشد. بعد از بسته شدن، کمربند شل می شود.

هنگامی که درهای عقب خودرو باز می شوند، یک موتور الکتریکی فعال می شود تا سگک کمربند ایمنی را به اندازه ی 70 میلی متر (2.7 اینچ) باز کند. مرسدس بنز شرایطی را در نظر گرفته است تا بستن کمربند ایمنی برای کودکان به ویژه در تاریکی آسان تر شود. زمانی که زبانه تسمه در سگک قرار می گیرد، یک بار دیگر موتور الکتریکی فعال می شود تا سگک حداکثر 4 سانتی متر (1.6 اینچ) جمع شود. به این ترتیب شلی آن گرفته می شود و تسمه به درستی در ناحیه لگن قرار می گیرد.

کمربند ایمنی فعال هم با سیستم ایمنی پیشگیرانه PRE-SAFE مرسدس ادغام شده است که در شرایط رانندگی بحرانی یا زمانی که فاصله بحرانی از سایر اشیاء تشخیص داده می شود، فعال می گردد. هنگامی که این اتفاق می افتد، کشش تسمه برگشت پذیر تا 8 سانتی متر (3.1 اینچ) روی سگک کمربند اعمال می شود. به این ترتیب در صورت تصادف، سرنشین را ایمن تر مهار می کند.

مرسدس می گوید، سگک کمربند که با استفاده از مدل های انسانی مجازی دقیق طراحی شده است، در یک نقطه پایین تر روی با باسن مسافر نیز منشعب می شود تا خطر فشار لگن به زیر کمربند را کاهش دهد.
علاوه بر این، مرسدس به دنبال راهکاری برای رهایی مسافران از وسایل نقلیه درگیر در تصادف است. این شرکت تلاش می کند تا به شرط سالم بودن سیستم الکتریکی، بلافاصله بعد از باز شدن درب ها (توسط نیروهای امداد) سگک کمربند باز شود.

کمربند قرمز خودروهای مرسدس بنز

امروزه کمربندهای قرمز به عنوان یک آپشن در طراحی خودروهای لوکس محسوب می شوند. این کمربندها در آمریکا به عنوان یک آپشن استاندارد مطرح شدند. دلیل استفاده از کمربندهای قرمز، آگاه ساختن پلیس راهنمایی و رانندگی از بستن کمربند ایمنی توسط راننده و سرنشینان خودرو بود. به این ترتیب، پلیس می توانست به طور واضح کمربند را ببیند.

مرسدس بنز، تنها در طراحی کیت AMG+ از این آپشن استفاده کرد. در خودروهای مرسدس بنزی که تودوزی قرمز، رینگ مشکی و صندلی چرم و جیر ندارند، وجود کمربند ایمنی قرمز نشان دهنده ی غیر فابریک بودن آن است. کمربندهای قرمز را می توان بر روی هر مدل خودرویی نصب کرد.

مراحل نصب کمربندهای قرمز

1- باز کردن فلاپ های درون اتاق خودرو و کمربند
2- باز کردن رول کمربند
3- خارج کردن کمربند قدیمی و جایگذاری کمربند ایمنی جدید
4- نصب کمربند ایمنی جدید در جایگاه داخل خودرو

لازم به ذکر است که نصب کمربند قرمز باید توسط متخصص این کار انجام شود. در طول این مراحل نکاتی وجود دارد که عدم توجه به آنها بر روی کارایی کمربند تاثیر منفی می گذارد.

کمربند ایمنی فابريك

کمربند ایمنی فابریک BMW

این کمربندها بسیار قوی و بادوام هستند و مقاومت خوبی در مقابل سایش و اشعه ماوراء بنفش دارند. از جنس پلی استر ساخته می شوند و استحکام کششی آنها زیاد است.

نگهدارنده کمربند ایمنی بی ام و

یکی از اکسسوری های شیک و کاربردی کمربند ایمنی BMW ، نگهدارنده آن است. این قطعه، طراحی منحصر به فردی دارد. وظیفه آن، ثابت نگه داشتن کمربند ایمنی در زمان رانندگی است. به این صورت نقش مهمی در امنیت و راحتی سرنشینان خودرو ایفا می کند. نگهدارنده کمربند ایمنی BMW به کمربند متصل می شود و آن را ثابت نگه می دارد. استفاده از این نگهدارنده، آسیبی به صندلی و میله ی آن وارد نمی کند. از مزایای دیگر این قطعه می توان به نصب آسان و گارانتی آن اشاره کرد.

گیره کمربند BMW X5 چگونه کار می کند؟

گیره‌ های کمربند، گیره‌ های فلزی هستند که به بند کمربند متصل می‌شوند و در سگک قرمز و مشکی قرار می‌گیرند. به شما کمک می‌کنند تا در هنگام رانندگی در صندلی خود محکم بمانید. گیره های تسمه موجود در BMW X5 شما می تواند به دلایل مختلفی نیاز به تعویض داشته باشد، مانند زمانی که فلز خم می شود و دیگر به درستی داخل سگک قرار نمی گیرد. هنگام تلاش برای یافتن قطعه مناسب، مطمئن شوید که گیره ای که انتخاب می کنید با سال مدل BMW X5 که دارید سازگار است.

بازکننده کمربند ایمنی BMW چگونه کار می کند؟

اکستندر BMW X5 شما بخشی است که می توانید آن را مستقیماً به کمربند ایمنی خود وصل کنید. این بخش به عنوان وسیله ای برای افزایش طول بند( در صورتی که در طول معمولی خود کمانش نکند) می باشد. نیاز به چنین قطعه ای می تواند به دلایل مختلفی مانند داشتن دامنه حرکتی کمتر تا پوشیدن لباس های حجیم باشد.
هنگامی که یکی از این توسعه دهنده ها را برای BMW X5 خود در نظر می گیرید، انواع مختلفی برای انتخاب وجود دارد. یک اکستندر استاندارد برای مطابقت با تاربندی دقیق تسمه ای که در حال حاضر در خودروی BMW X5 شما قرار دارد، طراحی شده است. در حالی که یک اکستندر کوچک حدود سه اینچ به طول فعلی اضافه می کند. مدل های سفت و سخت برای بالا بردن مخزن کمربند طراحی شده اند تا موقعیت های قابل دسترس تری را در خود جای دهند. یک اکستندر قابل تنظیم می تواند 8 تا 25 اینچ اضافی به طول کمربند موجود شما اضافه کند.

تسمه ها و قطعات BMW X5 از چه موادی ساخته شده اند؟

کمربند و قطعات ایمنی BMW X5 از چندین ماده مختلف از جمله نایلون، فولاد و آلومینیوم ساخته شده است.

کمربند ایمنی فابريك

مشکلات رایج کمربندهای ایمنی

– گره خوردن کمربند : رایج ترین مشکل کمربندهای ایمنی خودرو، گره خوردن آنها است. این اتفاق زمانی رخ می دهد که کمربند بیرون کشیده نمی شود یا به درستی به عقب باز نمی گردد. برای رفع این مشکل، باید کمربند ایمنی را به صورت کامل باز کنید. توصیه می شود تا این کار را در هنگام حرکت انجام دهید. بعد از این کار، کمربند را آهسته به عقب بازگردانید. اگر کمربند ایمنی خارج از مسیر باشد یا قرقره و جعبه جمع کننده دچار مشکل شده باشند، باید از یک مکانیک با تجربه کمک بگیرید.

– فرسودگی کمربند : ممکن است کمربند ایمنی خودرو فرسوده شود یا به طور کامل باز نشود. در این صورت، باید کمربند ایمنی را تعویض نمود. یک مکانیک ماهر به راحتی می تواند این کار را برای شما انجام دهد.
– ساییدگی : ساییده شدن اتصال بین زبان و سگک کمربند ایمنی می تواند عملکرد آن را دچار مشکل کند. اگر کمربند ایمنی خودرو شما کارایی لازم را ندارد، برای تعویض زبانه و سگک آن باید به یک مکانیک خبره مراجعه کنید.

نحوه کار کمربند ایمنی در تصادف

استفاده از کمربند ایمنی برای محافظت از راننده و سرنشینان خودرو در زمان بروز تصادف می باشد. این کمربند، در هنگام تصادف یا توقف ناگهانی خودرو، از پرت شدن فرد جلوگیری می کند. بر اساس قانون اول نیوتن، یک جسم همواره تمایل به حرکت دارد. مگر اینکه چیزی در خلاف جهت حرکت آن عمل کند. زمانی که خودرو تصادف می کند، سرنشینان داخل آن به قسمت های مختلف داخل خودرو یا بیرون از آن پرتاب می شوند. اگر آنها کمربند ایمنی بسته باشند، معمولا چنین اتفاقی نمی افتد.
هنگامی که راننده و سرنشینان خودرو، کمربند ایمنی خود را به درستی می بندند، نیروی توقف در سراسر لگن و قفسه سینه آنها پخش می شود. لگن و قفسه سینه، قسمت های محکمی از بدن هستند. هدایت نیرو به این قسمت ها، باعث کاهش اثر تصادف بر بدن می شود. یک کمربند ایمنی انعطاف پذیر و محکم می تواند از فرد محافظت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − سیزده =